top of page
leader2024.png

FÖR STUDENTER

OM FEMALE LEADER ENGINEER

Female Leader Engineer är ett av tre talangprogram som grundats och drivs av CoGig. Programmet inleddes 2013 med och anordnas årligen september-november. Vi strävar efter att skapa relationer mellan kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter och den svenska industrin på ett unikt och personligt sätt.

Under programmet kommer du som student att både utmanas och stöttas i din personliga utveckling. Vi är övertygade om att du kommer att lämna programmet och känna dig stärkt och redo att ta dig an en teknisk specialistroll på ett framgångsrikt och hållbart sätt.

Tillsammans med våra partnerföretag har vi skapat ett tryggt sammanhang för dig att utforska ditt intresse inom teknisk innovation och de olika rollerna som finns hos företagen. Du kommer att få den unika möjligheten att bygga personliga relationer med andra ingenjörer och nyckelpersoner inom de olika branscherna som företagen representerar. De värdefulla kontakter du får under programmet kan vara din biljett till en riktigt bra början på din karriär. 

ANSÖKAN FÖR FEMALE LEADER ENGINEER 2024 ÖPPNAR DEN 12 AUGUSTI.
CONECTA MED OSS FÖR ATT FÅ EN NOTIS OM NÄR ANSÖKAN ÖPPNAR!

STEG FÖR STEG

Nedan kan du lära dig mer om de huvudaktiviteter som ingår i programmet. Du kommer även att göra psykometriska test, intervjuas och få chansen att reflektera och få feedback på din prestation under programmets gång. Allt för att ge dig en möjlighet att växa i en professionell miljö.

Första dagen på programmet! Du kommer att utföra en caseövning i mindre grupper på en specifik tidpunkt under dagen. På kvällen träffar du alla andra deltagare på middag för att lära känna varandra. 

TIDSLINJE FÖR FEMALE LEADER ENGINEER 2024

DIGITALT
VÄLKOMSTMÖTE

 

ASSESSMENT DAY
OCH KICK OFF

1 OKTOBER

LEDARSKAPSWORKSHOP MED NYA LEDARSKAPET
2 OKTOBER

PARTNERBESÖK
VECKOR.
40, 41, 45, 46

 

INTERVJU
MED COGIG

SKER UNDER PROGRAMMET 

JURYDAG
FÖR FINALISTERNA

20 NOVEMBER

FEMALE LEADER ENGINEER GALA
20 NOVEMBER

DIGITALT REFLEKTIONSMÖTE
 

Är du intresserad av att lära dig mer om de olika aktiviteterna i programmet?

VAD DU KAN FÖRVÄNTA DIG AV PROGRAMMET

Som deltagare får du en personlig inblick i tio av de största industriföretagen i Sverige - en möjlighet som inte ges någon annanstans. Programmet ger dig förmåner som hjälper din karriär på både kort och lång sikt.

FÄRDIGHETER FÖR LEDARSKAP OCH KARRIÄRSBYGGANDE

Utveckla ditt personliga ledarskap och karriärbyggande färdigheter genom caseövningar, workshops, presentationer, intervjuer, tester och coachning från våra rekryterare. Var beredd att lära känna dig själv bättre.  

AFFÄRSNÄTVERK

Programmet ger dig ett exklusivt nätverk med ledande företag och förebilder inom ledarskap. 

KARRIÄRMÖJLIGHETER

Få ett försprång i en karriär på partnerföretagen. Deltagarna erbjuds ofta en plats för masteruppsats, praktikplatser eller andra chefsroller på ingångsnivå. 

VÄNNER OCH COMMUNITY

Möt likasinnade kvinnor och icke-binära personer i ingenjörsstudier som strävar efter att bli ledare i framtiden. Efter programmet kommer du att ingå i CoGigs affärsnätverk för kvinnor och icke-binära ingenjörer.  

ANSÖKAN FÖR FEMALE LEADER ENGINEER 2024 ÖPPNAR DEN 12 AUGUSTI. 
CONNECTA MED OSS FÖR ATT FÅ EN NOTIS OM NÄR ANSÖKAN ÖPPNAR!

VÅRA PARTNERS

Under talangprogrammet kommer du att lära känna våra tio partnerföretag och få möjlighet att bygga värdefulla kontakter för framtiden. Du kommer att få chansen att möta förebilder med olika typer av ledarpositioner och kompetenser. Lita på oss – det är mycket möjligt att du kommer att upptäcka en roll eller ett affärsområde som du inte visste fanns.

VILL DITT FÖRETAG VARA EN DEL AV FEMALE LEADER ENGINEER?

Som partnerföretag erbjuds ni en unik möjlighet att stärka ert employer brand, rekrytera och bygga värdefulla relationer med kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter för framtiden.

whocanapply.png

VEM KAN ANSÖKA?

Kvinnor och icke-binära personer under sitt sista år som civilingenjörsstudent som:

  • vill göra en karriär inom ledarskap i framtiden

  • är intresserade av partnerföretagen

  • har någon slags ledarskapserfarenhet

  • behärskar engelska både i tal och skrift (svenska och internationella studenter som är inskrivna vid ett svenskt universitet är välkomna)

VAD VI FÖRVÄNTAR OSS AV DIG

Om du erbjuds chansen att delta i programmet förväntar vi oss att du bidrar ​​med stor nyfikenhet och stort engagemang. Du kommer att få verktyg och vägledning i hur du får ut det mesta av programmet och kontakterna hos företagen, men vi kan förstås inte göra jobbet åt dig. Du måste våga gå utanför din bekvämlighetszon och ta för dig, för att växa och dra nytta av de möjligheter som du får genom programmet.

test-rebecka.jpeg
4.png
5.png
Att vara en del av  Female Leader Engineer stärkte mitt självförtroende innan jag gick in i arbetslivet och fick mig att inse att min utbildning passar i många olika branscher
Rebecka Jonsson
Deltagare Female Leader Engineer 2021

FEMALE TECH ENGINEER OCH FEMALE TECHNICAL ENGINEER

Brinner du mer för de tekniska aspekterna av ingenjörsyrket? Ta en titt på våra två andra talangprogram - Female Tech Engineer och Female Technical Engineer.

bottom of page